Welkom bij de Groen-blog


De Groen-Blog is juni 2007 opgezet door Bibliotheek Wageningen UR als een vervolg op de samenwerking met docenten Groene Ruimte in de Redactiecommissies Groene Ruimte. De blog biedt informatie uit de database ARTIK+, maar Bibliotheek Wageningen UR wil met name ook docenten Groene Ruimte zelf uitnodigen om mee te bloggen op de Groen-Blog. Reacties zijn welkom!

donderdag 20 mei 2010

Eureka : Groene daken!

Door de klimaatverandering worden de zomers warmer en droger en buien zullen extremer zijn en vaker aanhouden. Waarom richten we onze daken dan niet zo in dat ze verkoelend werken bij hitte, isolerend bij koude en wateropnemend bij zware regenbuien? Een van de manieren waarop dat kan: groene daken!

Met groene daken ontstaat er meteen een 'tweede maaiveld' in de stad, dat
door velen beleefd kan worden als een natuurlijke leefomgeving. Aangenaam
om naar te kijken, fijn om te gebruiken als daktuin of dakterras en goed voor
de lucht- en stadskwaliteit.

De Stadsregio Arnhem Nijmegen ziet de luchtproblematiek en klimaatverandering als een kans en niet als bedreiging. Een opvallend initiatief binnen het programma Eureka is het Europese Interreg IVB-project Future Cities. Future Cities onderzoekt hoe we (regen)water kunnen vasthouden en groen kunnen inzetten om de oververhitting van steden tegen te gaan en de luchtkwaliteit te verbeteren.

Doel van deze publicatie is beleidsmakers en eigenaars van daken enthousiast maken voor toepassing van groene daken. Dit als onderdeel van het programma Future Cities.Publicatie | Website

Geen opmerkingen: