Welkom bij de Groen-blog


De Groen-Blog is juni 2007 opgezet door Bibliotheek Wageningen UR als een vervolg op de samenwerking met docenten Groene Ruimte in de Redactiecommissies Groene Ruimte. De blog biedt informatie uit de database ARTIK+, maar Bibliotheek Wageningen UR wil met name ook docenten Groene Ruimte zelf uitnodigen om mee te bloggen op de Groen-Blog. Reacties zijn welkom!

donderdag 8 april 2010

Zicht op de watergift in pot- en containerteelt

De watergift is een belangrijk onderdeel in de pot-en containerteelt. Het vraagt veel ervaring en kennis om de planten de juiste hoeveelheid water te geven.

Planten hebben water nodig om te kunnen groeien; ze bestaan grotendeels uit water. Als de plantencellen voldoende water bevatten, blijven ze op spanning en behoudt het niet verhoute deel van de plant ook z’n stevigheid. Als de potkluiten goed vochtig blijven, maar niet te nat, is dit een basis voor een goede groei en ontwikkeling. Maar ook is de plant minder blootgesteld aan ziekten en plagen.
De laatste jaren zijn veel nieuwe technieken op de markt gekomen, die helpen bij een efficiƫnte watergift. In de afgelopen jaren heeft PPO onderzoek gedaan naar deze technieken die daarbij kunnen helpen.


Details | volledige tekst

Geen opmerkingen: