Welkom bij de Groen-blog


De Groen-Blog is juni 2007 opgezet door Bibliotheek Wageningen UR als een vervolg op de samenwerking met docenten Groene Ruimte in de Redactiecommissies Groene Ruimte. De blog biedt informatie uit de database ARTIK+, maar Bibliotheek Wageningen UR wil met name ook docenten Groene Ruimte zelf uitnodigen om mee te bloggen op de Groen-Blog. Reacties zijn welkom!

vrijdag 16 april 2010

Eerste Tuinenfestival Appeltern

Het voorlichtingspark De Tuinen van Appeltern organiseert vanf 2010 een jaarlijks wisselend tuinenfestival, Het Appeltern Tuinenfestival. Hierin worden tuinen gepresenteerd die uit hun alledaagse context gehaald worden en waarin het experiment en de creativiteit de boventoon voert.
De presentaties zijn geen traditionele tuinen, met paden, terrassen of een vijver , maar in vormgeving en materiaalgebruik vernieuwende, tegendraadse en kunstzinnige buitenruimtes. Op dezelfde leest geschoeid als het Festival des Jardins in Chaumont-sur-Loire.
Met het festival verwacht men eveneens een nieuwe doelgroep aan te boren. Nederlanders bij wie de tuin in traditionele vorm geen interesse opwekt, zoals jongeren, of die vooral geïnteresseerd zijn in kunst en cultuur. Het festival zal elk jaar een ander thema meekrijgen. Voor 2010 is dat het thema 'Samen'.


Alle artikelen in Tuin & Landschap nr. 7 | Bericht Tuin & Landschap | Website Appeltern

Geen opmerkingen: