Welkom bij de Groen-blog


De Groen-Blog is juni 2007 opgezet door Bibliotheek Wageningen UR als een vervolg op de samenwerking met docenten Groene Ruimte in de Redactiecommissies Groene Ruimte. De blog biedt informatie uit de database ARTIK+, maar Bibliotheek Wageningen UR wil met name ook docenten Groene Ruimte zelf uitnodigen om mee te bloggen op de Groen-Blog. Reacties zijn welkom!

dinsdag 2 februari 2010

Nieuwe detectiemethode vruchtboomkanker in enthout


PPO ontwikkelt een nieuwe detectiemethode om vruchtboomkanker (Nectria galligena) op te sporen in enthout. Dit eenjarige hout wordt gebruikt voor de vermeerdering van bomen.

Via een DNA-toets is het al mogelijk om vruchtboomkanker op te sporen en aan te tonen in takken waarop dit zichtbaar aanwezig is. PPO gaat deze toets verfijnen, zodat eventuele vruchtboomkanker kan worden vastgesteld in takken waarop het nog niet zichtbaar is. Ook wordt geprobeerd om de mate waarin vruchtboomkanker voorkomt te voorspellen.

Met deze DNA-toets kunnen boomkwekers enthout testen voor ingebruikname. Dat resulteert in minder uitval en een lagere ziektedruk in de kwekerij en verderop in de keten. Klik hier voor meer informatie op de PPO site.

Geen opmerkingen: