Welkom bij de Groen-blog


De Groen-Blog is juni 2007 opgezet door Bibliotheek Wageningen UR als een vervolg op de samenwerking met docenten Groene Ruimte in de Redactiecommissies Groene Ruimte. De blog biedt informatie uit de database ARTIK+, maar Bibliotheek Wageningen UR wil met name ook docenten Groene Ruimte zelf uitnodigen om mee te bloggen op de Groen-Blog. Reacties zijn welkom!

donderdag 18 februari 2010

Amsterdamse dakdokter wil daktuin populair maken

Steeds meer Nederlandse gemeenten hebben een subsidieregeling voor het begroenen van daken, zo ook Amsterdam. Daarvan is welgeteld één daktuin aangelegd. De reden? De aanvraagprocedure is voor de gewone burger veel te ingewikkeld en duurt te lang. 'Dakdokters' Matthijs Bourdrez en compagnon Daan de Leeuw willen hierin verandering brengen. Met hun bouwkundige achtergrond en kennis van zaken betreffende regelgeving in de stad Amsterdam kunnen zij mensen alles uit handen nemen, behalve het begroenen zelf. Daarvoor werken zij samen met groenspecialisten en hoveniers. Voor klanten die het luxegevoel van een daktuin willen beleven, worden veel drempels weggenomen. Groene daken zijn daardoor voor een breed plubiek toegankelijk.

Bericht Tuin en Landschap | Mening Matthijs Bourdrez | Alles over groene daken in Artik+ | Website Groene daken Amsterdam

Geen opmerkingen: