Welkom bij de Groen-blog


De Groen-Blog is juni 2007 opgezet door Bibliotheek Wageningen UR als een vervolg op de samenwerking met docenten Groene Ruimte in de Redactiecommissies Groene Ruimte. De blog biedt informatie uit de database ARTIK+, maar Bibliotheek Wageningen UR wil met name ook docenten Groene Ruimte zelf uitnodigen om mee te bloggen op de Groen-Blog. Reacties zijn welkom!

dinsdag 27 oktober 2009

Maatregelen bij teeltbedrijven om besmetting met Tuta Absoluta te voorkomen

Tuta absoluta, een schadelijke tomatenmineermot, vormt op korte termijn nog geen bedreiging voor de sierteelt in Nederland. Maar alertheid is wel geboden, adviseren enkele toeleveranciers. Vooral telers van kuipplanten, behorend tot de Solanaceae, doen er goed aan de plaag in de gaten te houden. Tuta absoluta een zeer schadelijke mineermot met een grote voorkeur voor tomatenplanten. Naast tomaten en aubergine kan het beestje ook voorkomen op paprika, aardappel en andere planten van de Solanaceae familie. Voor telers van kuipplanten behorend tot solanaceae, zoals solanum, brugmansia en petunia is het insect een bedreiging. Om schadelijke gevolgen voor de kuipplantenteelt te voorkomen is het raadzaam om waakzaam te zijn en tijdig te signaleren en monitoren.


Details | Volledige tekst | Meer over Tuta absoluta in ARTIK+ | Bericht Vakblad voor de Bloemisterij | Meer over Tuta absoluta in de Groenten en Fruit

Geen opmerkingen: