Welkom bij de Groen-blog


De Groen-Blog is juni 2007 opgezet door Bibliotheek Wageningen UR als een vervolg op de samenwerking met docenten Groene Ruimte in de Redactiecommissies Groene Ruimte. De blog biedt informatie uit de database ARTIK+, maar Bibliotheek Wageningen UR wil met name ook docenten Groene Ruimte zelf uitnodigen om mee te bloggen op de Groen-Blog. Reacties zijn welkom!

woensdag 14 oktober 2009

Groen heeft de toekomst: Green-ID zet je carriere op scherp

Vanuit de arbeidsmarktcampagne 'Groen werkt', werken ondernemers uit de gehele keten samen met diverse groene onderwijsinstellingen. Het doel is jongeren te interesseren en enthousiasmeren voor een groene opleiding. 'Groen werkt' heeft drie doelgroepen: basisschoolkinderen groep 7 en 8, VMBO-leerlingen en MBO/Havo/VWO-leerlingen. Voor deze laatste doelgroep werkt 'Groen werkt' samen met de groene hoge scholen: CAH Donten, INHolland Delft, Hogeschool HAS Den Bosch, Van Hall-Larenstein en Wageningen Universiteit om scholieren enthousiast te maken. 'Groen werkt' wordt georganiseerd vanuit het Productschap Tuinbouw.
De samenwerking van 'Groen werkt' met 'GreeniD' wordt concreet gemaakt met de GreeniD-on –Tour die start in het paviljoen 'Carrière Plaza' op de Hortifair. De doelstelling van de tour en dit paviljoen is scholieren te laten zien dat de tuinbouw voor iedereen uitdagende en aantrekkelijke functies heeft. Of ze nu geïnteresseerd zijn in groen, marketing of techniek.

Bericht Hortinews | Website Greenidentity

Geen opmerkingen: