Welkom bij de Groen-blog


De Groen-Blog is juni 2007 opgezet door Bibliotheek Wageningen UR als een vervolg op de samenwerking met docenten Groene Ruimte in de Redactiecommissies Groene Ruimte. De blog biedt informatie uit de database ARTIK+, maar Bibliotheek Wageningen UR wil met name ook docenten Groene Ruimte zelf uitnodigen om mee te bloggen op de Groen-Blog. Reacties zijn welkom!

maandag 29 maart 2010

Dossier Ziekte van Lyme : Week van de teek

De week van 29 maart tot en met 4 april staat in het teken van de teek. Werkt u in tuinen, bossen en natuurgebieden? Dan doet u er goed aan om aandacht te besteden aan teken en tekenbeten en op de mogelijke gevolgen van de ziekte van Lyme. Deze potentieel ernstige infectieziekte wordt veroorzaakt door een bacterie, waarmee mensen besmet raken door de beet van een geïnfecteerde schapenteek.

Jaarlijks worden er in Nederland ongeveer 1,2 miljoen mensen gebeten door een teek. Het percentage teken dat in 2009 besmet was met de Borrelia-bacterie is hoger dan in 2007 en 2008. Zowel in het voorjaar als in het najaar bleek achttien procent besmet te zijn. Deze teken kunnen de ziekte van Lyme veroorzaken. Uit de registratie van tekenbeten op www.natuurkalender.nl blijkt dat elf procent van de tekenbeten wordt opgelopen bij het spelen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Wageningse onderzoekers.

Vandaag is er een nieuw dossier aan ARTIK+ toegevoegd over de ziekte van Lyme. Het dossier geeft uitleg over het thema, links naar publicaties en bronnen, de expert op dit gebied en websites met meer informatie.


Dossier Ziekte van Lyme | Alle dossiers in Artik+ | Website Natuurkalender | Website Week van de teek

Geen opmerkingen: