Welkom bij de Groen-blog


De Groen-Blog is juni 2007 opgezet door Bibliotheek Wageningen UR als een vervolg op de samenwerking met docenten Groene Ruimte in de Redactiecommissies Groene Ruimte. De blog biedt informatie uit de database ARTIK+, maar Bibliotheek Wageningen UR wil met name ook docenten Groene Ruimte zelf uitnodigen om mee te bloggen op de Groen-Blog. Reacties zijn welkom!

woensdag 13 januari 2010

Online ziektevoorspelling : is Greencast effectief voor een optimale bestrijding van sneeuwschimmel?

Weten wanneer ziekteverwekkers je grassen zullen aanvallen is een kunst die je moet leren. Wie tijdens een milde en natte herfst de nare gevolgen van een besmetting met sneeuwschimmel (Microdochium nivale, fusarium) heeft ondervonden, begint een zekere feeling te krijgen voor de omstandigheden waarbij dit verschijnsel optreedt. Een bespuiting moet plaatsvinden voor de eerste ziekteverschijnselen waargenomen worden. Het kan nuttig zijn om een 'indicatorgreen' aan te leggen op een plaats waar de omstandigheden voor deze ziekte het gunstigst zijn en deze green regelmatig te raaplegen op ziekteverschijnselen zodat de andere greens meteen kunnen worden behandeld. Syngenta Crop Protection heeft een online toepassing ontwikkeld met de naam Greencast. Het systeem is gebaseerd op de regionale weersvoorspelling. STRI deed een aantal veldonderzoeken.


Details | Volledige tekst | Meer informatie over agrometeorologie en alle artikelen in Greenkeeper nr. 6 in Artik+ | Meer info op website Greencast

Geen opmerkingen: