Welkom bij de Groen-blog


De Groen-Blog is juni 2007 opgezet door Bibliotheek Wageningen UR als een vervolg op de samenwerking met docenten Groene Ruimte in de Redactiecommissies Groene Ruimte. De blog biedt informatie uit de database ARTIK+, maar Bibliotheek Wageningen UR wil met name ook docenten Groene Ruimte zelf uitnodigen om mee te bloggen op de Groen-Blog. Reacties zijn welkom!

dinsdag 15 december 2009

Werken aan concurrerende biopot


Aan fraai gevormde potten en schalen voor de milieubewuste consument is geen gebrek, maar de concurrerende biopot voor de beroepsmatige kweker lijkt nog niet te zijn uitgevonden. Op de markt van biologisch afbreekbare potten en containers is het een komen en gaan van producten. Afvalstromen voor de productie van biopotten zijn aardappelresten uit de frietenindustrie, bamboe, kokos, papier, rijstkaf en rijststro. Zo is er de naar grond ruikende pot gemaakt van gedroogde en gesteriliseerde koeienmest, een product waar veehouders eerder te veel dan te weinig van hebben. Ook de bedenker van de experimentele kippenverenpot heeft geen gebrek aan grondstoffen. De grootste struikelblokken voor nieuwkomers zijn de prijs, de breukvastheid en het ontstapelen. Ook de gewenste afbraaksnelheid is een probleem. Fabrikanten zijn klaar voor grootschalige introductie van biologisch afbreekbare potten en containers, maar de grondstoffen zijn nog te duur.


Details | Eerder verschenen artikel | Eerder verschenen artikel | Informatie via website de Boomkwekerij over producenten | Meer informatie over biopotten in ARTIK+

Geen opmerkingen: