Welkom bij de Groen-blog


De Groen-Blog is juni 2007 opgezet door Bibliotheek Wageningen UR als een vervolg op de samenwerking met docenten Groene Ruimte in de Redactiecommissies Groene Ruimte. De blog biedt informatie uit de database ARTIK+, maar Bibliotheek Wageningen UR wil met name ook docenten Groene Ruimte zelf uitnodigen om mee te bloggen op de Groen-Blog. Reacties zijn welkom!

vrijdag 4 april 2008

SAFESTART, basisveiligheid via e-Learning


Bericht van docent Groene Ruimte Peter Nugter

Een van onze onderwijsassistenten, de heer Bennie Meijer vond voor ons een werkelijk schitterend voorbeeld van e-learning op een goed bruikbaar onderdeel van ons vakgebied, de VCA, ofwel het veiligheidsbewustzijn van werknemers. Veel bedrijven kunnen pas op een werk inschrijven wanneer ze als bedrijf VCA gecertificeerd zijn. Wij verzorgen hierover lessen, maar de EU heeft in een Leonarda da Vinci project een heel mooie lessenreeks geproduceerd. Ook een vakgebied als Loonwerk kan er veel baat bij hebben. Het betreft het project: Safestart wat te vinden is op www.safestart.eu. Deelnemers kunnen zich gratis aanmelden en krijgen een wachtwoord. Daarna hebben zij toegang tot alle onderwerpen online in tekst en gesproken taal (je kunt een nederlandse taalversie selecteren).

Informatie op de website:

SAFESTART is een Europees samenwerkingsverband dat de veiligheid op de werkvloer wil verhogen door de ontwikkeling van een gebruiksvriendelijke e-Learningopleiding, waarmee gebruikers zich op hun eigen tempo kunnen voorbereiden op het examen voor het behalen van het B-VCA-attest, dat in sommige Europese landen opgelegd wordt.

De onderwerpen worden afgesloten met een online oefening.
Het afsluitende testexamen kun je maar 1 maal maken.

Peter Nugter

Details | Website Safestart

Geen opmerkingen: