Welkom bij de Groen-blog


De Groen-Blog is juni 2007 opgezet door Bibliotheek Wageningen UR als een vervolg op de samenwerking met docenten Groene Ruimte in de Redactiecommissies Groene Ruimte. De blog biedt informatie uit de database ARTIK+, maar Bibliotheek Wageningen UR wil met name ook docenten Groene Ruimte zelf uitnodigen om mee te bloggen op de Groen-Blog. Reacties zijn welkom!

maandag 28 april 2008

Guerrilla gardeners kleuren steden groen

foto: bronwww.tuinenlandschap.nl foto: bronwww.guerrillagardeners.nl Bewapend met schop, gieter, plantjes en 'zaadbommen' kwamen de Nederlandse Guerrilla Gardeners onlangs in actie in tien steden in ons land. Guerrilla Gardening is afkomstig uit Engeland en de VS. Daar gebeurt het regelmatig dat bewoners via internet met elkaar afspreken om de buurt te vergroenen. De Guerrilla Gardeners wachten niet af maar nemen zelf de schop ter hand. Ze willen daarmee de bewoners een duwtje in de rug geven om hun buurt te vergroenen. Zonder uitzondering reageren voorbijgangers en omwonenden dan ook positief op de acties.

Website | Meer informatie bij de aanvullingen van Tuin&Landschap no. 9 | Alle artikelen uit de Tuin & Landschap in Artik+ |

Geen opmerkingen: