Welkom bij de Groen-blog


De Groen-Blog is juni 2007 opgezet door Bibliotheek Wageningen UR als een vervolg op de samenwerking met docenten Groene Ruimte in de Redactiecommissies Groene Ruimte. De blog biedt informatie uit de database ARTIK+, maar Bibliotheek Wageningen UR wil met name ook docenten Groene Ruimte zelf uitnodigen om mee te bloggen op de Groen-Blog. Reacties zijn welkom!

maandag 9 juli 2007

Kijkje in de ECC keuken

De auteurs van het Ontwikkelcentrum hebben in productiejaar 2006-2007 hard gewerkt om nieuwe cks leereenheden productieklaar te krijgen voor het ECC. Was het voor het 'Team Groen' in 2005-2006 vooral verkennen van de nieuwe opzet, dit jaar was het mogelijk zich geheel te richten op de inhoud.

Het werkgebied van deze groenblogger was afgelopen jaar 'aanleggen grasvelden'. Het is gelukt om op 6 juli jl., vier van resonantie voorziene leereenheden klaar te zetten voor de redacteur. Titels: 'Inzaaien grasvelden', 'Inzaaien sportvelden', 'Graszoden leggen' en 'Inzaaien bermen en dijken'. Binnen deze leereenheden zijn meer dan 20 informatieblokken geschreven, handige hulpmiddelen ontwikkelt en QMP vragen ingevoerd. Voor de werkwijzers (instructiefilms) bij deze leereenheden zijn een vijftal filmscenario's opgezet. De films zijn opgenomen op de golfbaan Hildenberg bij Appelscha. De ervaren greenkeeper Gert Jan Hilarius speelt in de instructiefilms met glans de hoofdrol. Het zal stimulerend zijn voor onze leerlingen, deze bevlogen vakman bezig te zien met al zijn grasveld passie. Klik hier voor een foto impressie van de golfbaan.

De opzet van het nieuwe cks lesmateriaal 'Aanleg grasvelden' is om op praktische wijze de kennis te ontsluiten. Daarnaast zijn er voor de verdieping 57 links/bronnen geselecteerd. Deze links/bronnen zijn vandaag ook in ARTIK+ ingevoerd en te vinden bij de selectie (klik hier) van de redactiecommissie 2006-2006: Ik ben tevreden met de manier waarop de mensen van ARTIK de bronnen en links hebben klaargezet. Het lijkt mij zinvol dat het ECC en ARTIK+ bij de cks leerwijze, een heldere samenhang laten zien. Via de site van het Ontwikkelcentrum is te volgen wanneer de leereenheden van aanleggen grasvelden on-line zullen zijn en via het zoekscherm van het ECC opgeroepen kunnen worden.

TIP: CKS lesmateriaal vinden. Ga naar het ECC zoekscherm, kies voor uitgebreid zoeken en stel het aggregatieniveau in op niveau 3. Type in het zoekscherm: *cks. Alle gereedstaande cks leereenheden zullen daarna getoond worden.

>> Alle bronnen en links aanleg grasvelden
>> Meer informatie cks lesmateriaal
>> Website Ontwikkelcentrum
>> Zoekscherm ECC (inloggen Livelink)

Geen opmerkingen: