Welkom bij de Groen-blog


De Groen-Blog is juni 2007 opgezet door Bibliotheek Wageningen UR als een vervolg op de samenwerking met docenten Groene Ruimte in de Redactiecommissies Groene Ruimte. De blog biedt informatie uit de database ARTIK+, maar Bibliotheek Wageningen UR wil met name ook docenten Groene Ruimte zelf uitnodigen om mee te bloggen op de Groen-Blog. Reacties zijn welkom!

donderdag 12 februari 2009

Bibliotheek toont gesigneerd Darwinboek

'Complements of the author', schreef Charles Darwin in 1877 in de kaft van een boek. Dat exemplaar is in het bezit van Wageningen UR en vanaf 12 februari te bezichtigen in de bibliotheek van Forum Wageningen UR. Het gesigneerde boek is een geschenk van Darwin aan de Haarlemse bloembollenkweker Jacob Heinrich Krelage. Uit bewondering voor het werk van Darwin heeft Jacob Heinrich Krelage in 1889, zes jaar na de dood van Charles Darwin, een lijn van tulpencultivars naar hem vernoemd: de Darwintulpen. Darwins boeken vormen de kern van de tentoonstelling 'De evolutie van Darwin' die vanaf vandaag is te zien in de bibliotheek in Forum. Darwin schreef veel en over heel uiteenlopende onderwerpen. Over de evolutie en de afstamming van de mens. Maar ook over orchidee├źn, zeepokken, huisdieren, cultuurplanten en wormen.
De bibliotheek bezit van bijna al zijn werken wel edities die nog verschenen zijn tijdens Darwin’s leven, al dan niet in vertaling. De tentoonstelling bevat niet alleen zijn eigen publicaties, maar ook boeken en theoretische verhandelingen die Darwin op weg hebben geholpen. Ook de ontwikkeling van Darwin's theorie naar hedendaagse evolutiebiologie komt aan de orde. 'De evolutie van Darwin' is tot eind mei te zien bij de afdeling Speciale Collecties van de Forumbibliotheek. Elke vrijdag is er tussen 12.30-13.30 uur een toelichting op de tentoonstelling.

Website Speciale Collecties WUR | Bericht Resource | Darwin publicaties bij Speciale Collecties WUR

Geen opmerkingen: