Welkom bij de Groen-blog


De Groen-Blog is juni 2007 opgezet door Bibliotheek Wageningen UR als een vervolg op de samenwerking met docenten Groene Ruimte in de Redactiecommissies Groene Ruimte. De blog biedt informatie uit de database ARTIK+, maar Bibliotheek Wageningen UR wil met name ook docenten Groene Ruimte zelf uitnodigen om mee te bloggen op de Groen-Blog. Reacties zijn welkom!

woensdag 29 oktober 2008

Planten lijden onder zweetlucht bomen

Planten die aantrekkelijk zijn voor bepaalde insecten, kunnen beter niet naast eiken, wilgen of populieren staan.De zweetlucht die deze bomen afscheiden verjaagt de sluipwesp, die de plantenetende insecten normaal gesproken aanvalt. Dat blijkt uit onderzoek van Duitse en Wageningse wetenschappers. Volgens de onderzoekers overheerst de zweetlucht van de bomen het noodsignaal dat de aangevreten plant uitzendt. Zo'n noodsignaal heeft ook een bepaald luchtje, dat zogenoemde lijfwachtinsecten aantrekt.
Meer weten? Klik op | Nieuws website de Boomkwekerij | interview met Marcel Dicke op Radio Gelderland (3:25 min.) | persbericht Wageningen UR.

Geen opmerkingen: